Kies:
Startpagina
Nieuws
Biografie
Cd's/videoclips

Reallife soap
Foto's !!!
Repertoire
Optredens
Blog
Een avond Truus
Vraag informatie
Truus online boeken
Email naar Truus
Technische info
Truus & de pers
Geluidsfragmenten

Twitter
Facebook
YouTube

Voor informatie & boekingen:Postbus 52
1733 ZH Nieuwe Niedorp
Tel.  0226 - 412 912
Fax. 0226 - 412 914
info@standby.fm

Dagboek (blog) vanExcuus, we lopen een beetje achter, maar zullen binnenkort de blogs binnenkort weer bijwerken !

blog (de dagboekpagina van)
Truus Trut & de Terlenka's

Het is alweer een tijdje geleden dat we hebben ge-blogged (ook weer zo'n lekker niet-Nederlands modewoord) en daarom is het weer hoog tijd voor een update.
We zijn vanaf december 2011 bezig met de opnamen van onze debuut-cd, waarvan de titel op dit moment nog niet vaststaat, maar dit even terzijde.
De opnamen duren vrij lang, maar dat komt omdat we alles graag heeeel goed willen opnemen, de arrangementen goed willen uitwerken, kortom: er zeker van zijn dat we ook een topproduct(ie) neerzetten.Daarbij komt, dat we natuurlijk alles op dat gebied moeten doen buiten onze normale dagelijkse werkzaamheden om, dus veelal in de avond- en nachtelijke uren. En ja, dat gaat minder snel dan dat we ons een maandje zouden kunnen opsluiten in zo'n prachtige, maar heel dure opnamestudio. Maar het resultaat wordt er niet minder om, tot nu toe loopt alles op rolletjes en zijn we heel tevreden over hetgeen we tot nu toe hebben opgenomen.
Truus moet nog 2 liedjes inzingen, dan is dat gedeelte afgerond. Resteert dan nog een aantal aanpassingen aan een paar arrangementen. Dat doen we pas als de zang 100% goed is opgenomen, want dat inspireert soms weer tot wijzigingen in de basis van een liedje.

Nou schoten we een paar weken geleden al lekker op, tot het moment, dat Teun de nieuwe cd van de 3 Js kocht en afluisterde. Zijn mond viel wijd open van de kwaliteit van de zangopnamen, met name van de stem van Jan Dulles. Nou weten wij dat Jan een heeeel goeie zanger is, zoniet waarschijnlijk de beste zanger van Nederland (je ziet, wij zijn fan), maar dan nog is het niet altijd eenvoudig om een stem goed op te nemen en op cd te krijgen. Zeker bij Nederlandstalig repertoire is verstaanbaarheid een groot goed, maar vaak lastig te realiseren.
Zo niet bij '4 Elementen', waar de stem van Jan onwaarschijnlijk mooi is opgenomen.
Teun mailde Jaap Kwakman (een goeie relatie met mede-artiesten is nooit weg) en kreeg meteen als antwoord: Telefunken M251. Dat zegt niemand natuurlijk wat, behalve de kenner en toevallig is onze Teun er zo eentje. Dat is een microfoon van een vrij oud ontwerp, maar gewoon verkrijgbaar, tegen betaling van een bedragje van ca. €  8500 ,- ex btw.
Bij nadere uitleg door Jaap, bleek hun exemplaar nog net wat specialer te zijn dan de standaard-Telefunken, waarmee de prijs ergens in de regionen van een modale gezinsauto uitkomt.
"Maar", zei Jaap, "julie mogen 'm best even lenen hoor".
Nou, dat was natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd, dus Teun vatte de trekker en toog op een fraaie maandag naar Volendam, waar onder het genot van een kop koffie bij Jaap K thuis het hele microfoonverhaal werd verteld. Om een lang verhaal kort te maken: deze microfoon maakt inderdaad een wereld van verschil. Resultaat: Truus heeft gewoon een aantal liedjes helemaal opnieuw ingezongen ! Ai, dat kostte weer extra tijd, maar aan de andere kant: het resultaat is er ook naar, het verschil is duidelijk te horen en dat ligt 'm toch echt niet aan Truus haar wonderschone en heldere stem.
Maar helaas moest de mic natuurlijk weer retour.
Waarbij werd afgesproken, dat we altijd welkom zijn om op te nemen in de studio van de 3 Js en daar zijn wij natuurlijk weer hartstikke blij mee, want in de Votown Studio is alles dik voor mekaar !
Gelukkig zijn de meest kritische nummers opgenomen, bij de resterende 2 nog in te zingen liedjes is het verschil niet zo duidelijk te horen (hopen we dan maar).
Wat mogen jullie verwachten van het album. Allereerst natuurlijk de singles die we al hebben uitgebracht, maar daarnaast nog 10 nieuwe liedjes, waaronder titels als 'Vader' (tevens de nieuwe single), 'Mijn hart doet zeer', 'Tommie Tommie', 'Praat me niet van liefde', 'Ik wil een cowboy als man', 'Meidentaxi', 'Lekker zoenen', 'Kom op ik maak je blij' en nog een paar waarvan we de titel nog moeten bedenken. Al met al komen er 15 liedjes op. Veel? Ja, maar we willen graag veel bieden voor de tegenwoordig zo dure euro !
We moeten nu nog 1 compleet arrangement maken, dat is volgende week klaar en dan is het nog een kwestie van een paar dagen alles kritisch afluisteren en zonodig nog even fine-tunen (weer zo'n niet-Nederlandse kreet). En dan..
Tja, we gaan eerst in overleg met een platenmaatschappij, kijken of die -tegen onze voorwaarden- met ons in zee willen gaan, waarbij wij verlost zijn van de zorg en tijd voor distributie en promotie van onze cd.Want een cd maken is één ding, gedraaid krijgen op de radio en verkrijgbaar in de winkels is natuurlijk iets heel anders.
Nou hebben we daar best veel ervaring mee qua singles, maar een hele cd promoten, dat hebben we nog niet bij de hand gehad. Maar dat gaat vast wel goed komen.

We houden jullie op de hoogte van de vorderingen en we zeggen graag: tot een volgende keer !!

 

Boekingen en informatie:

  0226-412 912      info@standby.fm     www.standby.fm